In het oog springende verschil

Wat is hier opmerkelijk? Het in het oog springende verschil is dat vraag A veel gemakkelijker is dan vraag B. U hebt denk ik niet de moeite genomen om de verwachte waarde van de gok te berekenen, maar waarschijnlijk zag u al snel dat deze niet ver af ligt van 50 dollar (in feite is het 49,56 dollar) en deze ruwe schatting was voldoende als een nuttig referentiepunt bij het zoeken naar een even aantrekkelijk bedrag in geld. Een dergelijk referentiepunt is niet beschikbaar voor vraag B en daarom is deze vraag veel moeilijker te kantoor huren rotterdam beantwoorden. De respondenten stelden ook het equivalent in geld vast van gokken met een kans van 21 procent op beide uitkomsten. Zoals verwacht was het verschil tussen de gokken met een hoge en een lage waarschijnlijkheid veel groter voor het geld dan voor de rozen. Om kracht te geven aan hun stelling dat ongevoeligheid voor waarschijnlijkheid niet door emotie veroorzaakt wordt, vergeleek het team kantoor huren utrecht van
Princeton twee voorbeelden waarin het gaat om de bereidheid geld op tafel te leggen om een gok te vermijden: • een kans van 21 procent (of van 84 procent) om in een weekend 1 iemands appartement met drie slaapkamers te schilderen; • een kans van 21 procent (of van 84 procent) om drie in het weekend gebruikte wc’s in een studenten-flat schoon te maken.
De tweede uitkomst is stellig emotioneler dan de eerste, maar de beslissingsgewichten voor de twee uitkomsten verschilden niet. Intensiteit van emotie is kennelijk niet het antwoord. Een ander kantoor huren amsterdam experiment leverde een verrassend resultaat op. De deelnemers kregen expliciete informatie over de prijs van het object dat ze zouden kunnen winnen. Een voorbeeld zou kunnen zijn: • een kans van 84 procent om een dozijn rode rozen in een glazen vaas te winnen ter waarde van 59 dollar; • een kans van 21 procent om een dozijn rode rozen in een glazen vaas te winnen ter waarde van 59 dollar.
De verwachte geldwaarde van deze gokken kan gemakkelijk worden vastgesteld, maar het toevoegen van een specifieke geldwaarde bracht geen verandering in de resultaten: zelfs in deze conditie bleven de beoordelingen ongevoelig voor waarschijnlijkheid. Mensen die de gok beschouwden als een kans kantoor huren schiphol om rozen te krijgen, maakten geen gebruik van de prijsinformatie als een referentiepunt bij het beoordelen van de gok. Zoals wetenschappers wel eens zeggen: dit is een verrassend onderzoeksresultaat dat probeert ons iets aan het verstand te brengen. Maar wat zou dit kunnen zijn?