Een RF-scansysteem

Het Veghelse bedrijf SIBO, leverancier van kunststofleidingen, beregenings- en vijvertoebehoren, nam afgelopen maart een nieuw bedrijfspand in gebruik. Voor de inrichting van het magazijngedeelte werd met hulp van logistiek adviesbureau Logistore een uitgebreide voorstudie gemaakt, wat uiteindelijk resulteerde in onder andere een nieuw WMS ( warehousemanagementsysteem) met Radio Frequency-toepassing en vier plateauliften voor de verwerking van het kleingoed.
Snelle groei leidde tot kantoor huren per uur rotterdam ruimtegebrek Negen jaar geleden verhuisde SIBO vanuit Heeswijk Dinther naar de eerste locatie op de Amert in Veghel. Daar maakte het bedrijf een snelle groei door in met name de distributie van vijvertoebehoren voor installateurs en detaillisten in zowel het binnen- als buitenland. ‘Die groei zorgde ervoor dat we logistiek gezien in 2007 echt in de knel begonnen te raken. We beschikten over drie hallen en nog een bulkmagazijn 800 meter verderop. Met name de opslag van de diverse filtersystemen voor kantoor huren per uur utrecht vijvers nam veel mimte in beslag. Op gegeven moment begon het ruimtegebrek zo nijpend te worden dat we het bulkmagazijn gingen gebruiken voor het picken van orders. Het magazijn raakte dusdanig vol dat we er letterlijk onze kont niet meer in konden keren en we bijvoorbeeld genoodzaakt waren om tijdelijk zendingen buiten onder een afdak op te slaan; zegt Bert Leijssenaar, Hoofd Logistiek bij SIBO.
24- tot 48-uurs levering Het groeiende ruimtegebrek begon de leverancier van kunststofleidingen, berege
ning- en vijvertoebehoren dusdanig parten te speien dat de 24- tot 48-uurs leveringen in het gedrang dreigden te komen. Bert Leijssenaar: ‘Het werd voor ons steeds lastiger om de orders die ’s ochtends kantoor huren per uur amsterdam binnenkwamen ook dezelfde dag nog te versturen naar klanten in de Benelux, Duitsland en de rest van Europa: Daarbij kwam dat de huur van beide magazijnen doorliep tot eind 2010. Dit leidde ertoe dat het management van SIBO in 2007 besloot om de voorbereidingen op te starten voor de ontwikkeling van een nieuw pand met een magazijnvloer van 5 000 vierkante meter, wederom in Veghel. In 2008 werd het logistieke concept in nauwe samenspraak met Logistore voor het magazijngedeelte van het nieuwe pand vastgelegd. ‘We opereerden op twee sporen:
Opslagbehoefte Rene van Veen, senior logistiek adviseur van Logistore berekende op basis van gegevens uit het systeem de opslagbehoefte voor het klein- en grootgoed in het magazijn. ‘We hebben gekozen voor een inrichting, gebaseerd op twee heel duidelijke stromen in het magazijn. We hebben vier plateauliften in gebruik voor de opslag van kleine artikelen en magazijnstellingen voor de opslag van artikelen in grootvakken en op pallets. En voor de betrouwbaarheid van het kantoor huren per uur schiphol werk in het magazijn een RF-scansysteem. Op basis van de inslag, opslag en uitslag van kleine pvc-artikelen tot grote filtersystemen en het zo efficient mogelijk batchgewijs, papierloos en gecontroleerd verzamelen, hebben we voor de warehousemanagement (WM)-module van SAP gekozen omdat deze oplossing in onze ogen het beste in staat is
om de regie te voeren over onze processen. Daarnaast werkt het nieuwe WMS met RF-applicatie uitermate precies, mede omdat vooraf alle locaties voor opslag zijn bepaald: